Felháborodva fogadták Kínában a kávézót, ahol pandaszerűre festett csau csau kutyák voltak a helyi látványosságok

A pandáiról híres Szecsuan tartományban, Csengtu városban nyílt múlt hónapban egy kávézó, mely hamar nagyon komoly, országos mértékű tiltakozást váltott ki amiatt, ahogy a helyi állatokkal bántak, írja a Guardian

Fotó: STR/AFP

A kávézó tulajai ugyanis bevittek hat csau csau kutyát, melyek pandaszerűre, fekte-fehérre voltak festve. Az eredeti ötlet az volt, hogy ezzel a látványosággal majd biztos népszerűek lesznek, de a dolog fordítva sült el: a szolgáltatásként kutyafestést is kínáló kávézó ellen elképsztő népharag szerveződött, miután a helyszínen készült videó virális lett a kínai neten. 

Fotó: STR/AFP

A tulajdonos később azt állította, hogy eleve festve vette a kutyákat. A legtöbben amúgy azt kifogásolták, hogy ez a festés egészen biztos nem tesz jót a kutyáknak. 

Fotó: STR/AFP

A tiltakozás eredményes volt, a kávézó bejelentette, hogy felhagynak azzal, hogy a vásárlók be is festhetik náluk a saját kutyáikat. Írtak arról is, hogy az ő hat kutyájuk remekül van, kifejezetten egészségesek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.