Felháborodva fogadták Kínában a kávézót, ahol pandaszerűre festett csau csau kutyák voltak a helyi látványosságok

külföld
2019 október 23., 14:42
comments 49

A pandáiról híres Szecsuan tartományban, Csengtu városban nyílt múlt hónapban egy kávézó, mely hamar nagyon komoly, országos mértékű tiltakozást váltott ki amiatt, ahogy a helyi állatokkal bántak, írja a Guardian

photo_camera Fotó: STR/AFP

A kávézó tulajai ugyanis bevittek hat csau csau kutyát, melyek pandaszerűre, fekte-fehérre voltak festve. Az eredeti ötlet az volt, hogy ezzel a látványosággal majd biztos népszerűek lesznek, de a dolog fordítva sült el: a szolgáltatásként kutyafestést is kínáló kávézó ellen elképsztő népharag szerveződött, miután a helyszínen készült videó virális lett a kínai neten. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A tulajdonos később azt állította, hogy eleve festve vette a kutyákat. A legtöbben amúgy azt kifogásolták, hogy ez a festés egészen biztos nem tesz jót a kutyáknak. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

A tiltakozás eredményes volt, a kávézó bejelentette, hogy felhagynak azzal, hogy a vásárlók be is festhetik náluk a saját kutyáikat. Írtak arról is, hogy az ő hat kutyájuk remekül van, kifejezetten egészségesek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.