Rudy Giuliani ráült a telefonjára, és véletlenül egy újságírót tárcsázott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, Donald Trump személyi ügyvédje eleve hírhedt csapongó, gyakran önmagát gyanúba keverő nyilatkozatairól. Vagyis ő olyasvalaki, aki szánt szándékkal is képes bajba keverni magát. Erre egy közszereplőtől elvárhatónál gyakrabban segít rá azzal, hogy rendszeresen nyom félre a telefonján. Ez történt a minap is, amikor egy nap éjjel 11-kor zsebéből véletlenül az NBC News egyik újságíróját, Rich Schapirót tárcsázta.

Schapiro nem vette fel a telefont, de üzenetrögzítője rögzítette a hívást. Azon a susogások, zörgések közepette kivehetők egy beszélgetés részletei. Giuliani törökországi és bahreini bizniszekről beszélt, és a beszélgetés egy pontján megjegyezte, hogy "az a probléma, hogy szükségünk volna némi pénzre". Tíz másodperc hallgatás után még hozzá teszi, hogy "pár százezerre volna szükségünk".

Schapiro telefonon és sms-ben is kereste azóta Giulianit, de hiába. Így nem sikerült tisztázni, hogy mire is kéne neki pár százezer dollár. "Még várok a szándékos, vagy véletlen visszahívásra" - mondta Schapiro.

A New York Times beszámolója szerint közel sem ez az első alkalom, hogy Giuliani véletlenül osztja meg magánbeszélgetését újságíróval. Schapiro beszámolója után vezető amerikai újságírók sora osztott meg hasonló történeteket a Twitteren. "Egyszer sms-ben küldött el nekem egy rögzített beszélgetést. Nem tudtam értelmezni a hallottakat, de arra se jöttem rá, hogy egyáltalán hogyan tudott véletlenül elküldeni nekem sms-ben egy ilyen felvételt" - írta Jonathan Swan, az Axios fehér házi tudósítója. (Via The New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.