A tüntetések miatt Chile nem rendezi meg az ENSZ nagy klímakonferenciáját decemberben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Chile államfője, Sebastián Piñera szerdán jelentette be, hogy hazája nem tudja megrendezni az idén decemberre tervezett ENSZ klímaügyi konferenciát, a COP25 néven várt rendezvényt, írja a BBC

Mint Piñera fogalmazott, a döntés sok fájdalmat okozott a számára, de a kormányának most az első számú szempont, hogy helyreállítsák a köznyugalmat. Chilében hetek óta zajlanak tömegtüntetések, melyekre a hatóságok és a katonaság többször is erőszakosan reagált. A tüntetések következtében eddig legkevesebb 20 ember halt meg. A tüntetések hátteréről kedden részletesen is írtunk

Az államfő ezen kívül lefújta az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) következő csúcstalálkozóját is, ami novemberben lett volna Chilében, és ahova az amerikai és a kínai elnököt is várták, és az előrejelzések szerint esetleg itt írhatták volna alá a kereskedelmi megállapodásuk első szakaszát. 

Mivel a szerdai bejelentés egy friss hír, egyelőre nem tudni, hogy a decemberi klímakonferenciának lesz-e új helyszíne. A COP 25 során a tervek szerint a 2015-ös párizsi klímaegyezmény végrehajtásának azon részleteiről tárgyalnának a világ vezetői, amelyekről nem sikerült megegyezni a lengyelországi Katowicében tavaly rendezett COP 24-en. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.