Szegeden tüntettek a MÁV új menetrendje ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap lépett életbe a MÁV és a GYSEV 2019-2020-as menetrendje, ami szerint sokkal rosszabb lesz azoknak, akik nem Szegedről Budapest belvárosába közlekednek. A vasúttársaság  ugyanis úgy próbálja gyorsítani a vonatok menetidejét Szeged és a Budapest között, hogy az eddig minden nagyobb állomáson megálló járatok közül kettő csak a Nyugati pályaudvaron és Szegeden áll meg. 

Így aztán a Ceglédre, Zuglóba, Kecskemétre, Kiskunfélegyházára utazók vonatai kénytelenek lesznek kivárni, amíg a gyorsvonat átzakatol az egyvágányos szakaszokon, vagyis az utasok nagy részének nő majd a menetidő.

Grafika: Közlekedő Tömeg

A tüntetők szerint a Szeged-Budapest vonalon megváltoztatott menetrend miatt 69 csatlakozást veszítettek el és az új menetrend ezer utas közlekedését nehezíti meg naponta.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a változásokra azért volt szükség, mert így sok vonalon csökkent a menetidő.  Kiemelte, hogy a leggyorsabb járatok Budapest és Szeged között 2 óra 4 perc alatt teszik meg az utat. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó