Mészáros Lőrinc azt mondja, sosem volt üzleti kapcsolata a miniszterelnökkel

A Bloomberg újságírói megpróbáltak utánajárni, milyen csodának köszönhetően gazdagodhatott meg ennyire Mészáros Lőrinc. A gazdasági lap a felcsúti sikeremberről azt írta, „annak a kormányhű vállalkozói osztálynak a szimbóluma, akik gombamód szaporodtak el, miután Orbán 2010-ben visszatért a hatalomba”.

A lapnak még Mészáros Lőrincet is sikerült megszólaltatnia, aki a sikereit firtató kérdésekre írásban zt válaszolta: 

„Sosem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel.”

Hogy meggyőzőbbnek tűnjön, azért hozzátette: 

„A kapcsolatunk magántermészetű, gyerekkorom óta ismerem Orbán Viktort, számos alkalommal elmondtam, hogy elismerem az eredményeit, és barátomnak tekintem.”

Az üzleti ügyekkel foglalkozó Mészáros Lőrinc és az üzleti ügyekkel nem foglalkozó Orbán ViktorFotó: pfla.hu

A felcsúti ezermester megjegyezte azt is, hogy az elkerülhetetlen, hogy kormányzati kapcsolatai is legyenek, mivel a cégei részt vesznek az államilag finanszírozott infrastrukturális projektekben. Ugyanakkor a vállalkozásai ugyanúgy indulnak el a közbeszerzéseken, mint a többi magyar vagy külföldi cég. Szerinte a siker titka, hogy „a minőségi munka már a kezdetektől fogva kifizetődött. Szerettem a felelősséget és a szabadságot, ami azzal járt, hogy vállalkozó vagyok. Ma is ez a helyzet”.

Az első kijelentését egyébként kicsit árnyalja, hogy Orbán Viktor apjával és a vejével is van üzleti kapcsolata. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó