Rosszul lett az Olaszországból nemrég hazatért nő a boltban, a szomszédai ráhívták a rendőrséget

Rosszul lett egy nő a boltban a romániai Sztojkafalván, mire a szomszédai bepánikoltak, lefogták, és kihívták a rendőröket és a mentőket. Azért reagáltak így, mert tudták, hogy a nő nemrég tért haza Olaszországból, és azt hitték, koronavírusal fertőződött.

A nő azonban Olaszországon belül Palermóban járt, ahonnan eddig nem jelentettek megbetegedést, nem is áll semmilyen korlátozó intézkedés hatálya alatt a város. Később az is kiderült, hogy a nő átesett egy kötelező vizsgálaton, amikor visszatért Romániába, és azon meg is állapították, hogy nem kapta el a betegséget.

A Máramaros Megyei Prefektúra pedig Facebook-bejegyzésben kérte a lakosságot, hogy őrizzék meg nyugalmukat. A kormányhivatal igyekezett tájékoztatást adni a koronavírus-fertőzés tüneteiről, valamint arról, hogy miként lehet megelőzni a megfertőződést - írja a Transindex.ro.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér