Lassan mindenhol kötelező a maszk, itthon több mint tízezren karanténban

napindító
2020 április 03., 04:59

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Öt halálos áldozata volt csütörtökön a járványnak Magyarországon. A fertőzöttek száma hivatalosan 38 fővel nőtt, így már 623 igazolt esetet tartanak nyilván.

10 668 ember van hatósági házi karanténban Magyarországon. Mostantól ezt az adatot is kiírja a koronavirus.gov.hu.

Elérte az 1 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon. Az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a helyzet.

Amerikában bevezethetik a maszkviseléstMár csak azon van vita, hogy kötelezővé tegyék, vagy csak ajánlják ezt.

Ahol sikeresen állították meg a járványt, ott mindenki hord maszkot. A WHO korábbi anyagait – amelyen a kormány hivatalos tájékoztatója és Müller Cecília maszkszkeptikus állaspontja is alapul – sorra cáfolják a kutatások. A vírus jelen van a levegőben. Nem értjük még pontosan, hogyan fertőz, de jobb védekezni.

Újabb, 7. cikkely szerinti eljárás indulhat a magyar kormány ellen. Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői a felhatalmazási törvény miatt kérték erre a Bizottságot.

Trolldiplomácia a maximumon: A magyar kormány is csatlakozott a jogállamiságot védő európai nyilatkozathoz. Mivel az uniós országok nyilatkozata nem mondta ki nyíltan, hogy kire utalnak, a magyar kormány fogta magát, és csatlakozott.

Három hete pizsamában. Egy magányos elsős jelentése a karanténbólSamu éppen csak elkezdte az iskolát, amikor beütött a járvány. Úgy döntött, videót forgat a hetek óta tartó bezártságról.