Kiszabadultak a spanyolok, terveznek az olaszok, sokkal több a halálozás

napindító
2020 április 27., 05:06

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Egy koronaosztályon dolgozó orvos meglátta a márciusi fizetési papírját, és elszakadt nála a cérna. Nettó 183 ezerért szakorvosként a frontvonalban, Covid-betegekkel. A beígért jutalomnak híre sincs, de nem sokat segítene. Védőfelszerelés saját beszerzésben.

Nyolc újabb halott Magyarországon, 52-en vannak lélegeztetőgépen. Vasárnap óta 83 új fertőzöttet azonosítottak.

A halálozások száma sokkal többel nőtt, mint ahány hivatalos áldozata van a járványnak. A Financial Times összevetette 14 ország friss halálozási statisztikáit az elmúlt évekkel, és arra jutott, hogy a nyilvántartásokból rengeteg koronavírusban elhunyt ember hiányozhat.

Nem volt alapbetegsége” - állítja a 41 évesen elhunyt tatabányai beteghordó felesége. Müller Cecília és a kormányzati oldal felsorolta az alapbetegségeit, de a feleség szerint a kórházban kapta el a fertőzéseket.

Szép dolog az otthonmaradás, de akkor miből fizeted a számlákat? Több vállalkozó is újra munkába állt, mert úgy érzik, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy ne dolgozzanak. Nyitnak az edzőtermek, vendégeket fogadnak a vendéglátó- és a szépségipar dolgozói.

Az olasz miniszterelnök bejelentette a korlátozások fokozatos feloldását. Pontos menetrend szerint nyitnak újra a következő hónapokban a gyárak, múzeumok, éttermek, iskolák, de a társadalmi távolságtartás marad.

42 nap után akár egy órára is kiszabadulhatnak otthonaikból a spanyolok. A parkok, játszóterek még zárva vannak, de a gyerekek az eddigi percek helyett akár egy órán át is rohangálhatnak a szabadban.

Szaúd-Arábiában többé nem szabnak ki halálbüntetést kiskorúakra. Ez megmentheti hat férfi életét, akik kiskorúként kormányellenes tüntetésen vettek részt.