Őzet gázolt egy autó a józsefvárosi Kálvária téren

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Különösebb utánajárás nélkül is magabiztosan állíthatom, hogy ilyen talán még sosem volt: őzet gázoltak a Józsefvárosban, a Kálvária téren. Vagyis nem a budai hegyekben, ahol, ha szokatlan is volna, meglepő nem egy őz felbukkanása, és nem is a város határában, hanem a hatsávos, még most, a kijárási korlátozások alatt is viszonylag forgalmas Hungária körgyűrűn belül, sűrűn beépített városi környezetben.

A kerületi média beszámolói szerint az őz a Dankó utca felől érkezett, de hogy honnan és hogyan kerülhetett a környékre, azt egyelőre a helyszínelő rendőrök se tudják.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.