Börleszkszerű koronateszt és Mészáros Lőrinc szállodái

napindító
2020 április 29., 04:57

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Újabb 9 fővel nőtt a halottak száma, 2727 fertőzött van. Már 300 áldozata van Magyarországon a koronavírusnak.

Gulyás: Május 4-én biztosan elindul az érettségi. A miniszter szerint ehhez minden feltétel adott.

Videóra vette az óceánjáróról hazatért koronás beteg, ahogy letesztelik, mintha börleszket forgattak volna. Majd pont így folytatódott, amikor a hatóságok elkezdték kezelni a helyzetet. A vlogger megpróbált felelős állampolgárként eljárni, óriási shitshow lett a vége.

Spanyolország négy fázisban oldja fel a korlátozásokat júniusig. Először a vállalkozások és iskolák nyithatnak, de június végére már a strandok megnyitását is tervezik.

Az ENSZ-főtitkár azt kéri, használjuk fel a járványt, hogy jobbá tegyük világunkat. A járványhoz hasonlóan a klímaváltozással sem tud egy ország egyedül megbirkózni, „a koronavírushoz hasonlóan az üvegházhatású gázok sem ismernek határokat” – mondta António Guterres.

Csokinyúllal és minimálbérrel várja Nyugat-Európa a kiszolgáltatott kelet-európai vendégmunkásokat. A járvány megmutatta, hogy mennyire rá van szorulva a nyugat-európai országok élelmiszerpiaca a kelet-európai olcsó munkaerőre.

Több mint 50 százalékos létszámleépítés Mészáros Lőrincék szállodaláncánál. A Hunguest Hotels a járvány miatt szünetelteti a szállodák működését, és a decemberben indítandó szállodafelújításokat előbb kezdik el.

2,5 milliárdra bírságolta a GVH a Booking.comot. A hivatal szerint a vállalat tisztességtelen volt a fogyasztókkal és agresszíven, pszichés nyomással értékesített.