Belga titkosszolgálat, brit szexbotrány, és a csütörtöki mérleg

napindító
2020 május 08., 05:24

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

28 új igazolt fertőzött és kilenc halott a járvány csütörtöki mérlege. A fővárosban csökkent az aktív fertőzések száma.

Merkely Béla: Szinte kizártnak tartom, hogy a nyáron lényegi járvány legyen. A Semmelweis Egyetem rektora a Balatonra is menne a nyáron, reméli, nem lesz akadálya.

Már 3565 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de nem áll le a vásárlással a kormány. Alig 30 százalékát használják a gépeknek jelenleg.

Szaftos szexbotrányban csapódik le a bezárt britek dühe. A brit nyilvánosság olyan hírtől hangos, mintha nálunk Győrfi Pál bukott volna meg azzal, hogy nem tartja be a karanténszabályokat. Neil Ferguson professzor szeretője virít minden bulvárlap címoldalán, miközben már a briteknél van a legtöbb halálos áldozat Európában.

Spermában bukkantak koronavírus nyomaira kínai kutatók. Felfedezésük egyelőre inkább csak érdekes adat, tanulmányuk "a kisszámú minta miatt korlátozott".

Az aszály sokkal nagyobb problémája a magyar mezőgazdaságnak, mint a koronavírus. Piac van, de GMO nincs, olyan zöldségeket és gyümölcsöket kellene termelnünk, amiben nem kell versenyeznünk a tömegterményekkel, mert arra úgysem lennénk képesek. Raskó György agrárközgazdásszal beszélgettünk a magyar mezőgazdaság helyzetéről.

A belga titkosszolgálat szerint kínai kémek próbáltak hozzáférni biofegyver- és vakcinakutatásokhoz. Sok jele van annak, hogy erősödik a kínai ipari és más típusú kémkedés Belgiumban és az EU-ban. A hírszerzés éveken át figyelmeztette a hatóságokat.

A külügyminisztérium nem árulja el, hogy miért kapott diplomataútlevelet Dzsudzsák Balázs. És mióta használhatja.