Az nem lehet, hogy kisnyugdíjasok tartanak el Baranya, Szabolcs, Borsod megyei rászoruló családokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • A Baranya megyei Ág községben kevesebb, mint 180-an élnek, egyetlen koronavírusos beteg sincs a településen, sőt még a közelben sem, az itteniek élete mégis gyökeresen megváltozott a világjárvány miatt.
  • Ágon kevés a munkalehetőség, sokan közmunkáznak vagy külföldre járnak dolgozni, de az itt élő alacsony jövedelmű családoknak egyáltalán nincsenek tartalékaik. A koronavírus-járvány miatt hirtelen megemelkedett élelmiszerárak, az online oktatás nehézségei, az alkalmi munkák megszűnése országszerte több ezer olyan embert tett még kiszolgáltatotabbá, akik eddig is hónapról hónapra éltek.
  • A Civil Kollégium Alapítvány, az Esély Labor Egyesület és az aHang közös adománygyűjtésbe kezdett, hogy a bajba jutott családokon segítsenek. Két hét alatt közel 20 millió gyűlt össze mikroadományokból, így Ág mellett még egy tucat településre jutnak élelmiszercsomagok és tisztítószerek. Az online tanulást segítő eszközökre pedig az Ablak a padra oldalon gyűjtenek támogatásokat a szervezők.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér