Az Orbán-rendszer és a válság, szülés a villamosmegállóban

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Megroppanthatja-e a válság az Orbán-rendszert? Az alapján, amit eddig tudunk a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről, kicsi rá az esély. De mitől ilyen stabil ez a világ, amiben élünk, és miért nem dőlhetnek mégsem hátra a kormányban?

A rendőrség 750 ezerre büntetett egy dudáló tüntetőt, és bizonyítékként a Vadhajtások videóját használták fel. Hadházy Ákos elmondta, hogy a 70 éves úrnak egyébként negyvenezres nyugdíja van, de mivel ligetvédő, visszaesőként kezelik.

Az áprilisi nagy pánik után májusban némileg erősödött a konjuktúraindex. Öt pontos javulás után most -28 ponton áll, vagyis még mindig átható pesszimizmust tükröz. Hét év után először több a leépítést, mint a létszám növelését tervező cég.

Az orvosi kamarával nem egyeztettek a háziorvosi ellátás államosításáról. A szervezet elnöke, Kincses Gyula a Facebookon reagált a hírekre.

Egy erdélyi cég 27 alkalmazottja lett koronavírusos, mert nem viselték a védőfelszerelést. A fertőzött alkalmazottakat kórházba vitték, a kontaktszemélyeket karanténba helyezték.

Az emberkereskedelemre és a migrációra is hatással lesz a koronavírus. Az Europol és a Migránscsempészés Elleni Küzdelem Európai Központ éves jelentése megmutatja a 2019-es embercsempészési trendeket, hogy hogyan kerülnek prostituáltak Európába, és milyen hatást gyakorolhat a koronavírus az emberkereskedelemre.

Balesetet szenvedett egy motoros Pécsnél, kórházba vitték, 2,5 kiló kokaint találtak a hátizsákjában. A 43 éves nemesnádudvari férfit a kórházban kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, rendőrök segítettek neki. Két rendőr vezette le A 2444 grammal és 47 centivel született Noel érkezését.