Zavargások, zavargások, további zavargások, és egy kiengedett oroszlán

napindító
2020 június 02., 03:17

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Trump bevetné a katonaságot a tüntetők ellen. Már több mint 75 amerikai városra terjedtek ki a George Floyd halál miatt elindult tiltakozások.

A család kérésére készült vizsgálat cáfolja a hivatalos boncolási jegyzőkönyvet: George Floyd megfulladt. A brutális rendőri intézkedés után meghalt fekete férfi családja nem fogadta el a hivatalos vizsgálat eredményét. Most hozták nyilvánosságra saját szakértőik anyagát.

A New York Times pillanatról pillanatra rekonstruálta, hogyan ölték meg a rendőrök George Floydot. Derek Chauvin 8 perc 46 másodpercen keresztül térdelt Floyd nyakán, aki 16-szor mondta el, hogy nem kap levegőt.

Az amerikai igazságügyi miniszter szövetségi karhatalmat vetne be a tüntetők ellen. Ehhez az eszközhöz nagyon ritkán nyúlnak az USA-ban. Barr utasította a szövetségi büntetésvégrehajtást, hogy Miamiba és Washingtonba is küldjenek oszlató alakulatokat.

Tiltakoztak a Facebook alkalmazottai, mert a cég semmit sem tesz Donald Trump uszítása ellen. Azt követelik, hogy „Mark” szedje le Donald Trump gyilkosságra, erőszakra buzdító posztjait.

Miniszterre vallott a máltai újságírógyilkosság koronatanúja. A korábban beismerő vallomást tevő Melvin Theuma szerint Christian Cardona, az ország egykori gazdasági minisztere 350 ezer eurót fizetett Daphne Caruna Galizia meggyilkolásáért.

„Petike, kiengedtem egy oroszlánt, a Lilikét, bazmeg.” Nyilvánosságra került egy videó a decemberi esetről, amikor a Veresegyházi Medveotthonban elszabadult egy oroszlán.

Olyan dolgokat tett velem, amiket egyetlen férfinak sem lenne szabad tennie soha egy nővel.” Négyrészes dokumentumsorozat készült a milliárdos Jeffrey Epstein rémtetteiről, akit öngyilkossága előtt szexkereskedelemmel vádoltak meg. Aki megnézné, nagyon nehéz négy órára készüljön fel.