A menedékjognak annyi, és itt az új kínai vírus

napindító
2020 június 30., 05:45

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Ami elsőre a jogvédők nagy győzelmének tűnt, abból a menedékjog teljes kiüresítése lett. Boldog pillanat volt sokaknak a börtönszerű tranzitzónák bezárása, de ami utána következett az a határzár még komolyabb bekeményítése.

3 milliárd forint extra taót zsebelt be közvetlenül a veszélyhelyzet kihirdetése előtt Orbán fociakadémiája. Sürgős volt az a pár pluszmilliárd. Az MLSZ nyilvántartása szerint a Felcsút bő egy hónappal hamarabb hozzájuthatott a támogatáshoz, minthogy a szövetség elnöksége döntött volna a jóváhagyásáról.

Ausztriában ismét növekvőben a koronavírus-fertőzöttek száma. Csak az elmúlt 24 órában 69 új fertőzöttet azonosítottak.

Biztató hír Kínából: újabb, „világjárvány-potens” influenzavírust találtak. A G4 EA H1N1 jelű sertésinfulenza-vírustörzs már átterjedt emberre is, és a korábbi influenzavakcinák hatástalanok ellene. Még nem jelent közvetlen veszélyt, de mutálódhat.

A kínai parlament elfogadta a hongkongi nemzetbiztonsági törvényt. Amely alapján a kínai erőszakszervezetek is beavatkozhatnak a már papíron se autonóm város életébe, és felléphetnek a rendszerellenzék ellen.

Több mint 30 ezer gyanúsított nyomára bukkantak egy németországi pedofilügyben. A nemzetközi hálózatban bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek, bátorítják, biztatják egymást, tapasztalatokat cserélnek, és tanácsokat adnak, például arról, milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat.

A főváros csúsztatott iskolakezdést javasol a koronavírus-járvány második hulláma miatt. A BKK és a városvezetés a 7 és 8 közötti csúcsidő elkerülésére javasolja, hogy az oktatási intézmények csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára.

A 444 újságírója, Neuberger Eszter nyerte a Fejlesztési Újságírói Díjat. Az Abcúgon megjelent, a magyarországi romák kanadai beilleszkedéséről és az üvegplafon áttöréséről szóló cikkeit díjazták.