Még drágább stadionok, még több természetpusztítás

napindító
2020 július 09., 05:44

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Most Tatán néz farkasszemet a szállodaipar és a természetvédelem. A Hell energiaital tulajdonosai szállodát terveznek a város szimbóluma, az Öreg-tó partjára. A tiltakozók szerint ez teljesen tönkretenné a páratlan értékű természetvédelmi területet. Szombaton tüntetnek, de a beruházó és a polgármester nem enged.

Csak valami egyelőre titkolt építkezés magyarázhatja a Hajógyári-szigeten várható brutális természetpusztítást. Miért akarnak tízmilliárdos gátrendszerrel és 1000 fa kivágásával megvédeni az árvíztől egy olyan szigetet, amin nem lakik senki és a nagy része park meg erdő? Bemutatjuk a kormány terveit, amik teljesen átalakítanák a szigetet.

A Fidesz azt ígéri, hogy nyilvános listák készülnek majd az elítélt pedofilokról. Ezt javasolta interjúnkban Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, illetve erről készült határozatot benyújtani az MSZP is.

Kaleta ügyvédje: Nem a bűnt védem, hanem azt, aki bűnt követett el. „Sokakat megkísért az ördög.”

Az eddigiekhez képest is jelentősen megdrágult a stadionépítés Magyarországon. A Bozsik-stadionra plusz 6,6 milliárdot adott a kormány a napokban, így már 17 milliárd fölött lesz a számla. A helyi fideszesek által kilobbizott pécsi stadion már eleve 12-18 milliárdról indul.

11 milliárdot tolt a külügy a trieszti kikötőcégbe úgy, hogy még mindig nem a magyar államé a terület. Csak a pénz folyik a magyar tengeri kijáratba.

Szlovénia újból gyülekezési korlátozást vezet be, Romániában rekordot döntött az új esetek száma. Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a magyar és a szlovén határon, elsősorban a balkáni beutazók miatt. Körkép a szomszédos országokból.

Hat hétre vesztegzár alá került Melbourne. Ötmillió embernek kell otthon maradni.