A két legkedveltebb magyar politikus, és akit ledrogosoztak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Reggel hallottuk, hogy a Lacika. El se hittük”. Bogdán László 46 évesen halt meg, a hírek szerint öngyilkos lett. Egész Cserdi gyászolja az ország egyik legellentmondásosabb polgármesterét, aki szervezett köcsögmentesítést, állított holokausztemlékművet, és menekülteket is be akart fogadni.

Karácsony Gergely és Orbán Viktor a legkedveltebb politikusok Magyarországon. A Publicus Intézet felmérése szerint. A pártpreferenciát tekintve továbbra is vezet a Fidesz-KDNP.

Csúcsra ért a magyar közélet: a Jobbik szerint Nunkovics nem zsidózta, hanem drogosozta Deutsch Tamást a parlamentben. A kokain miatt mutatott az orrára, nem antiszemitizmusból.

A német kormány ragaszkodik azokhoz EU-s eljárásokhoz, amiket a magyar parlament elutasított. Szinte egy időben a budapesti parlament elutasító határozatával jelentette ki Németország EU-ügyekért felelős államtitkára, hogy a kormánya ragaszkodik a jogállamisági eljárásokhoz és feltételekhez. Kemény viták jönnek.

Mától érvényesek a beutazási korlátozások. A szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három kategóriába sorolja az államokat, és ez alapján rendelkezik az onnan érkezők beutazási korlátozásáról.

Rovó László szegedi rektor még mindig túl veszélyesnek tartja a helyzetet a szabadtéri diplomaosztóhoz. Ugyanő márciusi dél-tiroli síelése után, fertőzötten, karantén helyett operálni ment. Az nem volt veszélyes.

Kiborultak a magyar zenészek, hogy talán augusztus 15. után sem lehetnek koncertek. Hétfőn közölte Palkovics, hogy érvényben maradhat a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalom, miközben focimeccset azért lehet rendezni.

Elon Musk szerint jobb lenne, ha Kanye West inkább 2024-ben indulna az elnökválasztáson. De így is teljes erővel támogatja West jelöltségét.