Meghalt Kósáné Kovács Magda

Hosszú, gyógyíthatatlan betegség után ma meghalt Kósáné Kovács Magda egykori szocialista politikus, miniszter, parlamenti képviselő - írja a Népszava. 80 éves volt.

A magyar-francia szakos tanárként végzett és karrierje kezdetén évekig gimnáziumi tanárként dolgozó Kósáné Kovács Magda a kommunista rendszer alatt később főállású szakszervezeti vezető lett és alelnöke volt a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak is. 89-ben alapító tagja volt az MSZP-nek, az első szabad parlamentbe listáról jutott be, a 94-es szocialista kétharmad során viszont egyéni mandátumot szerzett, majd ő lett a Horn-kormány munkaügyi minisztere, hogy 1995-ben, a Bokros-csomag elleni tiltakozásul lemondjon. Egy ideig volt az MSZP ügyvezető alelnöke is, 2004 és 2009 között pedig a párt EP-képviselője.

2011-ben átlépett a Gyurcsány Ferenc-féle DK-ba.

A legtöbben talán a “Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” mondatról emlékeznek rá. Ezt az MSZP-SZDSZ koalíciót megrázó Tocsik üggyel kapcsolatban mondta egy rádióműsorban. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.