A tehén feneke és Közép-Európa Velencéje

reggel 4
2020 augusztus 18., 03:58

Karácsonyék piros-fehér díszkivilágítást adnak a Lánchídnak a belarusz tüntetők melletti kiállásként. „Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is dacolva állnak ki a demokráciáért, a szabadságért.”

Felbontja szerződését az SZFE-vel a legendás rendező és tanár, Székely Gábor. A magyar színház korszakos figurája majdnem fél évszázada a Színművészeti oktatója, de Vidnyánszky már sok volt neki.

A győri polgármester szerint felháborító, hogy egy zuhétól „Közép-Európa Velencéje” lett a városból. Dézsi Csaba András trehánysággal szembesült csatornaügyben.

Kétmilliárd eurós szerződést kötött a kormány egy német vállalattal gyalogsági harcjárművek gyártására. A NATO-vállalások teljesítése érdekében.

Újraindulnak az óceánjárók, és ebből még baj lehet. Vasárnap délután Genova kikötőjéből indult hétnapos körútra az MSC Grandiosa. A mediterrán térségben újraindulnak a turistahajók, kérdés, hogy meg tudják-e akadályozni, hogy ezek újra a fertőzés gócpontjai legyenek.

Amerika megbolondult: A tüntetőkre fegyvert fogó házaspár felszólal a republikánusok országos gyűlésén. Közben a demokratákén egy Covid-halott lánya azt mondta, hogy az apja egyetlen krónikus betegsége az volt, hogy hitt Trump elnöknek.

Hét órára elment az áram egész Sri Lankán. Víz sem volt.

Hivatalos: Ha a tehén fenekére szemet festenek, kevésbé vadássza le az oroszlán és a leopárd. Bebizonyították, hogy működik a Babar-módszer! De akkor is jobban megússza a marha, ha ikszeket festenek a farára.