Fehér ruhás nők és egyetlen kérdés

reggel 4
2020 augusztus 25., 05:42

Állóháború Belaruszban. A tüntetők nem elég erősek Lukasenka elkergetéséhez. A hatalom nem tud uralkodni a tüntetők felett. Moszkva és a Nyugat kivár. Patthelyzet Minszkben, ahol a kitartóbb és türelmesebb fél nyerhet.

Fehér ruhás nők, virággal a kezükben tüntettek a fehérorosz nagykövetség előtt. Élőlánccal és 20 perces néma csenddel álltak ki Budapesten a rendőri brutalitás áldozatai mellett.

Nem láttad jönni: a 100 méter hosszú új Trianon-árok nem nyomasztó vagy búvalbaszott, hanem kifejezetten szórakoztató emlékmű lett. Nem viccelek, ez az egyik legjobb történelmi emlékmű, amit a legújabb kori Magyarországon építettek. A történelmi görcsölést vigyorral gyógyítanák. Erre számítottam a legkevésbé a gyűrött homlokú, komolykodó, drámakirálynő Fidesztől.

Az SZFE szenátusának egyetlen kérdése van csak Vidnyánszky Attilához. Miként képzeli a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédet azok után, hogy évek óta becsmérli az egyetem oktatóit és hallgatóit?

Az omszki kórház orvosai szerint náluk még nem volt megmérgezve Navalnij. Azt állítják, hogy minden olyan vizsgálatot elvégeztek, mint a németek is, csak negatív eredménnyel.

Bevetették a Nemzeti Gárdát Wisconsinban, ahol egy rendőr közvetlen közelről lőtt szitává egy fekete férfit. De csak a kritikus infrastruktúra védelmében. Az állam demokrata kormányzója a rendőri erőszakot korlátozó jogszabályt fogadtatna el, és a kenoshai lövöldözés kivizsgálását igéri.

Nagyon nagy baj lesz az amerikai adósságból. Leon Cooperman befektető figyelmeztet: hamarosan kipukkadhat a Fed által fújt spekulatív óriásbuborék, és nem marad, aki fizesse a számlát a buli végén. Ja: 27 000 milliárd dollár a cech.

Donald Trump egymilliárd dollárt ad az amerikai farmereknek. Semmi biztosabb jele a választás közeledtének annál, hogy egy amerikai politikust érdekelni kezdi a mezőgazdasági termelők sorsa.