Ötezer fölé emelkedett a kórházban ápolt koronás betegek száma az elmúlt 24 órában

koronavírus
2020 november 05., 07:15

Tovább súlyosbodik a járvány Magyarországon: az elmúlt 24 órában 84 ember halt bele koronavírus-fertőzésbe, a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint krónikus betegségük is volt.

link Forrás

Ezzel párhuzamosan 5183 főre emelkedett a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, ami aggasztó adat annak fényében, hogy sorra érkeznek hírek elsősorban vidéki járványkórházak beteléséről, és az egészségügy vészesen fogyó szabad kapacitásairól. A kórházban ápoltak közül jelenleg 378-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

link Forrás

Az országban az aktív fertőzöttek száma jelenleg majdnem 70 ezer fő, többségükben vidékiek.

Az egy nap alatt elvégzett koronavírus-tesztekkel továbbra is nagyon magas arányban találnak fertőzötteket a hatóságok, ami leginkább azt mutatja meg, mennyire nincs kontroll alatt a járvány: tegnap 17968 teszt 21,86 százaléka adott pozitív eredményt, 3928 új fertőzöttet regisztráltak így.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A napi adatokat látva hétvégi elemzésünkben november végére, december elejére tettük az egészségügy térdre kényszerülését, ha a járvány terjedését nem sikerül érdemben lassítani. Orbán Viktor miniszterelnök szerint december közepére várható az egészségügy szabad kapacitásainak kimerülése, ha ilyen ütemben növekszik a fertőzöttek száma. A kormány több szigorító intézkedést bejelentett kedden éjjel, ezek azonban szerintünk nagyon kevésnek tűnnek a járvány lassításához.