Menesztik az Index főszerkesztőjét, az Indamedia megvette az Index részvényeit

media
2020 november 23., 13:48

A hvg.hu írta meg, visszahívták a pozíciójáról Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét. Ezt azóta a Kreatívnak közleményben is megerősítették: az Indamedia Network Zrt. bejelentette, hogy visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

A laptól közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezető szerkesztő. A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett.

Az újságot nyáron szétverő Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, ő a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

Az Indamedia tulajdonosa a Fidesz-közeli Vaszily Miklós, így már ő irányíthatja az Indexet.

Középen Szombathy Pál
photo_camera Középen Szombathy Pál, balján Bodolai László Fotó: Bődey János/Index

Másfél hete a Mandiner és az orbanviktor.hu korábbi főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettes távozott.

Szombathy három hónapig sem volt főszerkesztő. Miután a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot a nyáron Bodolai László kirúgta, a politikai nyomásgyakorlás miatt az Index teljes szerkesztősége felmondott.

Az Index, amire nyár óta rá sem lehet ismerni, a múlt héten indított plakátkampányt, ami arra épít, hogy a hatalom által megszállt újság ugyanolyan, mint volt. (HVG, Kreatív)