Az a közmédia vezető híre, hogy Gyurcsány megtámadta Istent

Média
2020 november 30., 14:02

2020. november 30-án délután ez a vezető hír a magyar közszolgálati média hírportálján:

photo_camera Forrás: hirado.hu

A hirado.hu Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány című cikke így kezdődik:

„Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.”

És így végződik:

„Gyurcsány Ferenc a nemzetbe, a politikusokba és a szabadságba vetett hit után Istent vette célba. Folytatódik a bukott miniszterelnök magyar emberek elleni hadjárata a teljes ellenzéki paletta támogatásával.”

photo_camera Innen már csak egy lépés, hogy kimondják: a DK elnöke az antikrisztus.

A cikk alapja egyébként az, hogy a KDNP-s Rétvári Bence arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc megszüntetné a vatikáni szerződést. A DK elnöke egyébként ezzel 2013 decemberén kampányolt. Ebből lett az 2020 végén, hogy Gyurcsány nekiment Istennek.

A hirado.hu irányítását július közepén bízták új főszerkesztőre: Leitner Attila, a Lokál korábbi főszerkesztője érkezett a szintén Habony Árpádhoz köthető „nemzetközi hírügynökségtől”, a V4 Agency-től. A váltás hamar meglátszott, az elvileg közszolgálatot ellátni hivatott közmédia – ahol hangfelvételek és a tartalom alapján is konkrét pártutasítások alapján dolgoznak – egyre radikalizálódik, a hirado.hu-ra egyszerű MTI-híreket is körülbelül úgy tesznek ki, hogy a címbe beleszövik egy út szélén hőbörgő alkoholistához méltó gondolataikat. Amikor pedig lebuknak, hogy kamuvideót tesznek be egy cikkükbe, simán elsunnyogják a dolgot.