Továbbra sem kell előzetesbe vonulnia M. Richárdnak

bűnügy
2020 december 18., 12:07

Bűnügyi felügyelet alá helyezte a Dózsa György úti gázolás miatt első fokon négy év fogházra ítélt M. Richárdot a Fővárosi Törvényszék, értesült a 24.hu a bíróság sajtóosztályától. Ez azt jelenti, hogy a férfi nem kapott nyomkövetőt, szabadon mozoghat, viszont Budapestet és Pest megye közigazgatási határát nem hagyhatja el, és hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

M. Richárdot 2020 szeptemberében a bíróság első fokon bűnösnek mondta ki a Dózsa György úti halálos közúti baleset gondatlan okozásában, ezen felül még garázdaság és testi sértés miatt is elítélte. Halmazati büntetésként így 4 év letöltendő fogházbüntetésre ítélte. Ez ellen a vádlott és védője fellebbezett, és bár az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását a fellebbviteli eljárás idejére, azt a bíróság elutasította.

A végzés ellen azonban az ügyészség fellebbezett: továbbra is indokoltnak látták M. letartóztatását, különös tekintettel arra, hogy a férfi ellen időközben ismételt engedély nélkül vezetés miatt szabálysértési eljárás indult. Az ügyészség a letartóztatás elrendelésén túl a büntetés súlyosítását is indítványozta, mert szerintük „a kiszabott büntetés nem felel meg az egyéni megelőzésnek és a társadalom felé sem képviseli eléggé azt az üzenetet, hogy tartózkodni kell a járművezetés szabályainak megszegésétől”.

A Fővárosi Törvényszék most csak a kényszerintézkedés kérdéséről döntött:

M. Richárd előzetes letartóztatását nem, csak bűnügyi felügyeletét rendelte tehát el, a már említett feltételekkel.

M.-ről mostanra sok minden kiderült a magyar sajtóban:

Legutóbb, december elején pedig azzal került híreink közé, hogy egy konditeremben kapták el, ami nyitva sem lehetett volna.