Hétvégi olvasnivaló a szomorú számoktól a hihetetlen hajóbalesetig

reggel 4
2021 március 27., 06:41

Jó reggelt, ez a napindító hírlevelünk hétvégi kiadása olvasgatós, jórészt hosszabb anyagokkal. Itt lehet feliratkozni erre és a reggeli hírösszefoglalónkra.

SZÁMOK

photo_camera Fotó: DENIS LOVROVIC/AFP

Egyetlen országban sem ápoltak még kórházban ennyi koronás beteget lakosságarányosan - A járvány egyéves történetében, világszinten is példátlan terhelés hárul a magyar kórházakra. Grafikonos cikkünk szerint, ha régiós adatokat is nézünk, már ott tartunk, ahol Lombardia tavaly tavasszal. A Kórházi Főigazgatóság szerint nem kell elhinni, amit látunk.

A KSH elnökének számai a saját hivatalának adataival sincsenek összhangban a tavalyi többlethalálozásról - Pedig ez fontos adat, mert a kormány szerint ez mutatja meg a járvány elleni védekezés sikerét. Viszont már 50 százalék fölött van azoknak az aránya, akik beoltatnák magukat.

A kormány másfél hónap előnyt adott a brit mutációnak, itt az eredménye - Orbán már egy hónapja tudta, hogy dráma lesz, de kivárt. Most lakosságarányosan világelsők vagyunk a halálozásban és a kórházban fekvő covidosok számában is. Összefoglaló.

PÉNZ

photo_camera Fotó: -/AFP

A túlzottan globalizált gazdaság sérülékenységét is megmutatja a Szuezi-csatornán elakadt óriáshajó esete - A hét legjobb képeiről egy böszöm nagy teherhajó gondoskodott, de hogyan állhat le egyetlen jármű miatt a világkereskedelem jelentős része?

Sosem leszünk gazdag ország, amíg az államból élnek a hazai vállalkozások - Uj Péter azt hallotta egy szakpolitikai javaslatcsomag ismertetésén, hogy a korrupció egyfajta büntetőadóként fogja vissza a gazdasági növekedést.

Biden 3000 milliárd dollárból minden problémát megoldana, ha hagynák - Addig költünk, amíg jó nem lesz minden.

Átszervezte Orbán az EU-s stábot a nagy brüsszeli pénzeső előtt - Az EU-val foglalkozó stáb bővült: politikai vitákra és rengeteg pénz érkezésére készülnek.

BLOGOK

Jelcin és Gorbacsov.
photo_camera Jelcin és Gorbacsov Fotó: YURYI ABRAMOCHKIN/Sputnik via AFP

Drogok és erőszak: a Honvéd Kórházban történt tragédia margójára - A drogfüggők többsége nem erőszakos bűnöző, hanem segítségre szoruló ember, akiket a megbélyegzés megakadályozhat a felépülésben, írja Sárosi Péter a Drogriporterben.

Az orosz demokrácia születésének árulkodó dokumentumai - 1989. március 26-án tartották a Szovjetunió történetének első (részben) szabad választását. Anastasia Felcher, a Blinken OSA Archívum szláv specialistája a Forrás.-on.

Nem tudták ellátni, ezért rácsok mögé zártak egy autista gyereket - A jogvédők jelzése után be nem jelentett vizsgálatot tartott az ombudsman Egerben, ahol a túlterhelt személyzet rendszeresen „168 órás ideiglenes elkülönítést” alkalmazott a fiúval szemben. A TASZ jelenti.