Visszakozás közben a parlament átadott 26 hektárt a Fudan alapítványának

POLITIKA
2021 június 15., 15:33

A kormány a június eleji Fudan-tüntetés óta azt mondogatja, hogy a kínai egyetem „közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik”, vagyis szerintük az országgyűlési választás előtt nincs is miről népszavazást tartani. Bár látszólag visszakoztak, de a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról szóló törvényjavaslatot mégsem vonták vissza.

Pedig nem csak szimbolikus lépésről van szó, abban azt is javasolták, hogy a magyar állam adjon át 26 hektárnyi területet a Fudan Alapítványnak ott, ahová eredetileg a Diákvárost tervezték. A tüntetések hatására a javaslatot mindössze annyival egészítették ki, hogy a kormánynk legkésőbb 2022. december 31-éig, vagyis a választások után be kell számolnia az országgyűlésnek az egyetem létesítésével kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.

link Forrás

A Fidesz csak annyit csavart a történeten, hogy a tüntetés után teleírta homofób módosítókkal a pedofil bűncselekmények büntetésének szigorításáról szóló törtvényt. Ezzel egy újabb tiltakozási hullámot indítottak el, megbontották az ellenzéki egységet,

majd 134 igen szavazattal szép csendben megszavazták.