Sokat változott az egyház hozzáállása a zaklatási ügyekhez, de még nem eleget

2021 augusztus 28., szombat 13:00

Urfi Péter, a 444 újságírója lassan már egy könyvre való cikket írt arról, hogy katolikus papok és szerzetesek milyen gyerekmolesztálási ügyekbe keveredtek Magyarországon. A múlt héten megjelent legújabb cikke F. atya történetét dolgozza fel, egy piarista szerzetesét, akiről hosszú ideje nyílt titok volt, hogy úgymond” valami nincs vele rendben, mégis csak a közelmúltban tiltották el attól, hogy kiskorúakkal bármilyen kapcsolatot fenntartson. Mindez persze csak azoknak derülhetett ki, akik olvassák Erdő Péter körleveleit és beszélnek latinul.

A 444 podcastjának legújabb adásában Urfi Péterrel és a 444 újságíró/szerkesztőjével, Miklósi Gáborral beszélgetünk, aki 2016-ban az egyik első átfogó cikket írta meg egy magyar katolikus pap zaklatási ügyéről és az egyház ezzel kapcsolatos eljárásáról. Az adásban szó lesz arról, hogy hogyan épülnek egymásra az eddig feltárt zaklatási ügyek, hogy miért más F. atya ügye az eddig megismert történetekhez képest és hogy hogyan változik a katolikus egyház és a különböző szerzetesrendek hozzáállása a gyerekeket zaklató papokról szóló hírekhez és bejelentésekhez.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt