Sokat változott az egyház hozzáállása a zaklatási ügyekhez, de még nem eleget

podcast
2021 augusztus 28., 13:00

Urfi Péter, a 444 újságírója lassan már egy könyvre való cikket írt arról, hogy katolikus papok és szerzetesek milyen gyerekmolesztálási ügyekbe keveredtek Magyarországon. A múlt héten megjelent legújabb cikke F. atya történetét dolgozza fel, egy piarista szerzetesét, akiről hosszú ideje nyílt titok volt, hogy úgymond” valami nincs vele rendben, mégis csak a közelmúltban tiltották el attól, hogy kiskorúakkal bármilyen kapcsolatot fenntartson. Mindez persze csak azoknak derülhetett ki, akik olvassák Erdő Péter körleveleit és beszélnek latinul.

A 444 podcastjának legújabb adásában Urfi Péterrel és a 444 újságíró/szerkesztőjével, Miklósi Gáborral beszélgetünk, aki 2016-ban az egyik első átfogó cikket írta meg egy magyar katolikus pap zaklatási ügyéről és az egyház ezzel kapcsolatos eljárásáról. Az adásban szó lesz arról, hogy hogyan épülnek egymásra az eddig feltárt zaklatási ügyek, hogy miért más F. atya ügye az eddig megismert történetekhez képest és hogy hogyan változik a katolikus egyház és a különböző szerzetesrendek hozzáállása a gyerekeket zaklató papokról szóló hírekhez és bejelentésekhez.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.