Jakab Péter továbbra is támogatja a karlendítésgyanúba keveredett ózdi jelöltet

POLITIKA
2021 szeptember 27., 11:25
comments 2

„Ha ma lennének a választások, Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselőjelöltje Ózdon és környékén 6 százalékkal verné meg a Fidesz jelöltjét. Erre Budapest főpolgármestere arra szólít fel, hogy vonjam meg a támogatásomat a vidéki jelöltünktől, mert előkerült róla egy régi fénykép, ahol szerinte kart lendít. A jelölt szerint meg nem. Hogy rövidre zárjam: eszemben sincs megvonni a támogatásomat”

– írja Facebookon Jakab Péter, hozzátéve, hogy „aki képes legyőzni a Fideszt, azt minden erőmmel támogatom”.

Farkas Péter Barnabás
photo_camera Farkas Péter Barnabás Fotó: Beli Balazs/balazsbeli@gmail.com

Farkas Péter Barnabásról a napokban került elő egy 2018-as fotó, ami egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, az ózdi képviselőjelölt képen látható mozdulata pedig erősen emlékeztet egy náci karlendítésre. A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

A Momentum már másnap bejelentette, hogy nem támogatják a továbbiakban Farkas Péter Barnabást, majd később az LMP, azt megelőzően pedig Karácsony Gergely is kihátrált mögüle. Dobrev Klára azonban elhiszi az ózdi jelöltnek, hogy csak integetett a képen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.