Tisztázni akarta magát az offshore-kapcsolattal vádolt DK-s jelölt, de csak szaporodnak a kérdések

POLITIKA
2021 szeptember 28., 13:18
  • A DK székesfehérvári jelöltje először tagadta, hogy bármi köze lenne egy delaware-i offshore-céghez.
  • Aztán az Országos Előválasztási Bizottságnak elismerte, hogy 2010-től idén nyárig igazgatója volt a cégnek.
  • Azzal védekezik, hogy ettől még sosem volt a cég tulajdonosa, márpedig csak ez lenne kizáró ok az előválasztáson.
  • Ezt egy ügyvédi igazolással próbálja alátámasztani, de ez távolról sem minden kétséget kizáró bizonyíték.
  • Egy általa aláírt, angol nyelvű dokumentum ráadásul tulajdonosként jelöli meg őt. Szerinte ott elírás történt.

Kétharmados többséggel elutasította az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) a DK székesfehérvári jelöltjével, Ráczné Földi Judittal szemben felhozott offshore-vádakat.

„A Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa” - közölte reggel a párt. A bizottsági eljárást Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke kezdeményezte, és miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely is követelte Földi visszaléptetését. Az OEVB-ben csak az MSZP és a Párbeszéd szavazott a jelölttel szemben.

Megkérdeztük a DK-t, milyen papírokkal cáfolták a bizottság előtt a Válasz Online dokumentumokkal alátámasztott cikkeit. A lap múlt héten írt arról, hogy a politikus aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. Később egy másik dokumentum alapján azt állították, nyáron még biztosan tulajdonosa is volt a cégnek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.