Januártól ismét drágulhatnak az építőanyagok, akár 20 százalékkal

gazdaság
2021 november 18., 20:20

Az RTL Híradója arról számolt be, hogy az ideinél is nagyobb drágulás jöhet a lakáspiacon. Emelkednek a lakásárak, a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint idén a második negyedévben 13,3 százalékkal kerültek többe az ingatlanok, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ezt az MNB főként a jövedelmek emelkedésével magyarázza, az államtól igényelhető lakhatási támogatások is növelték a keresletet. Az MNB szerint jövőre tovább nő majd a kereslet.

Januártól viszont nemcsak a lakásárak drágulhatnak, várhatóan 20 százalékkal megugrik az építőanyagok ára is, leginkább a tégláé, a gipszkartoné és a kőzetgyapoté. Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint ugyanis többszörösére nőtt a gyártók energiaköltsége. Emiatt az építkezések, a felújítások és a használt ingatlanok is többe kerülhetnek majd, legalább 8-10 százalékkal.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.