Az ellenzék feljelenti Kövér Lászlót

POLITIKA
2021 november 30., 12:23
comments 4

Feljelentést tesznek Kövér Lászlóval szemben az ellenzéki összefogás pártjai, jelentették be kedden délután. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a büntető törvénykönyv felbujtásról szóló részét, valamint a „jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazása” című passzust idézte.

Beszélt a Pegasus-botrányról (már biztosan lehet tudni, hogy az állam szerezte be az izraeli kémszoftvert, amit többek közt újságírók, gazdasági szereplők telefonjain találtak meg), és Kövér hétvégén kiszivárgott beszédéről, amit titkosszolgálati vezetőknek mondott egy zárt rendezvényen tavaly februárban.

Kövér a Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”. Majd azzal folytatta, hogy „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ez után kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

photo_camera Fotó: Szabó Tímea/Facebook

A ellenzék szerint Kövér ezzel több millió embert jelölt meg nemzetbiztonsági kockázatként. Szabó azt mondta, a Fidesz törvénytelen eszközökkel próbálja megnyerni a jövő évi választásokat. „Elég volt az 50-es éveket idéző eszközökből.” A momentumos Tóth Endre azt mondta, ha Kövér csak reggelente a tükör előtt gyűlölködne, akkor elég lenne az ő lelkéért aggódni, így viszont „egy egész nemzet lelki világát pusztítja”.

Fiktív kérdések

Az ellenzéki pártok képviselői beszéltek a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazásról is, amit valószínűleg egyszerre tartanak a parlamenti választásokkal. Az ellenzék bojkottálta a szavazást, mert „ezek a kérdések részben fiktívek, vagy ha érintenek embereket, nem tartoznak Magyarország tízezer legfontosabb problémája közé” - mondta az LMP-s Ungár Péter.

Szerinte a Rogán Antal által ígért „erős kampány” egy hosszú hónapokon át tartó buzizó kampány lesz. Ungár egy angol mondással üzent azoknak az embereknek, akik úgy fognak részt venni ebben a kampányban, hogy „közben élnek a szexuálisfelszabadítás-mozgalom adta szabadságokkal”:

„Aki üvegházban lakik, ne dobáljon fél téglát. Ezt üzenem.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt