Egy válságban derül ki igazán, mennyire építették le a munkások jogait

video
2021 december 23., 18:03
comments 4
  • A sztrájk és a kirúgások után továbbra is nagyon feszült a hangulat a Continental makói gyárában. Az év elején a dolgozók a gyár teljes leállításával tudták elérni, hogy ne vegyék el a kollektív szerződésben garantált jogaikat.
  • A sztrájk egyik előzménye volt, hogy 2020-ban termelés visszaesésére hivatkozva csökkentették a dolgozói létszámot, majd a megrendelések megugrása miatt munkaerőhiány lépett föl, akkor a rugalmasított szabályokat kihasználva, a megmaradt munkásokat pedig túlterhelték.
  • Majd a sztrájk után főleg azokat rúgják ki, akik részt vettek a munkabeszüntetésben.
  • Több szereplővel is beszéltünk, hogy kiderítsük, mi vezetett idáig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.