A 100 legjobb magyar sláger 2021-ben

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 31., péntek 19:42
5
  • 1 férfi + 1 szintetizátor = halhatatlanság.
  • Mármint abban az esetben, ha az a férfi Vidovics Antal, aki 2021-et is végigénekelte és -zongorázta a Youtube-on.
  • Bemutatunk 100 dalt, ami alapján egyértelmű, hogy a Lisztománia és a Beatlemánia után eljött az ideje a Vidovicsmániának.

A témák: élet, halál, szerelem, bánat, szex, magány, egy 2009-es dottós utazás Hévízen, Galla Miklós Karinthy-gyűrűje stb. – azaz minden, ami releváns. Vidovics minimalizmusra törekvő sorokkal feszíti végletekig olyan klisék jelentéstartalmát, mint a „fognám két kezed”, „ölelj át”, „várlak rég”, „emlékszem még”, „kék az ég”. Felszabadító dekonstrukció.

Közben pedig végig sír a szintetizátor. A dalok felidézik a gyerekkori szintis-magnós kísérletezéseket, miközben – ennek egyáltalán nem ellentmondva – kihallatszik belőlük a forradalmi útkeresés is.

Vidovics Antal a legtöbb dalt/verset/vázlatot egyszerűen és szerényen csak annyival írja le, hogy: „Ihlet dal!”, és legtöbbször egy kocsi anyósüléséről, a vidéki utakon autózva forgat hozzájuk újrahasznosítható klipeket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt