A 100 legjobb magyar sláger 2021-ben

MŰVÉSZET
2021 december 31., 19:42
comments 5
  • 1 férfi + 1 szintetizátor = halhatatlanság.
  • Mármint abban az esetben, ha az a férfi Vidovics Antal, aki 2021-et is végigénekelte és -zongorázta a Youtube-on.
  • Bemutatunk 100 dalt, ami alapján egyértelmű, hogy a Lisztománia és a Beatlemánia után eljött az ideje a Vidovicsmániának.

A témák: élet, halál, szerelem, bánat, szex, magány, egy 2009-es dottós utazás Hévízen, Galla Miklós Karinthy-gyűrűje stb. – azaz minden, ami releváns. Vidovics minimalizmusra törekvő sorokkal feszíti végletekig olyan klisék jelentéstartalmát, mint a „fognám két kezed”, „ölelj át”, „várlak rég”, „emlékszem még”, „kék az ég”. Felszabadító dekonstrukció.

Közben pedig végig sír a szintetizátor. A dalok felidézik a gyerekkori szintis-magnós kísérletezéseket, miközben – ennek egyáltalán nem ellentmondva – kihallatszik belőlük a forradalmi útkeresés is.

Vidovics Antal a legtöbb dalt/verset/vázlatot egyszerűen és szerényen csak annyival írja le, hogy: „Ihlet dal!”, és legtöbbször egy kocsi anyósüléséről, a vidéki utakon autózva forgat hozzájuk újrahasznosítható klipeket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.