Mi jöhet most, hogy itt az ötödik hullám?

járvány
2022 január 06., 09:21
comments 8
  • Egyre jobban terjed az omikron Magyarországon, ez különösen jól látszik a budapesti adatokon.
  • Biztos, hogy a következő hetekben nagyon sokan fognak megfertőződni, közülük az oltatlanok és azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik régen kapták meg a második oltást, és nem mentek harmadikért.
  • Lehet, hogy az omikron a deltánál enyhébb tüneteket okoz, de így is sokan fognak kórházba kerülni, és egyéb ellátásokat kell majd elhalasztani, ami mindenkit érint.
  • Az omikront megszenvedő európai országokban meredeken mennek felfelé a fertőzési és a kórházi görbék is. Pedig ők jobb helyzetből vágtak neki az újabb hullámnak.
  • Jó hír, hogy úgy tűnik, ott most kevesebben kerülnek igazán súlyos állapotba.
  • Az optimisták szerint az omikron-hullám elhozhatja a járvány végét, de nagyon nem mindegy, mi történik addig.

Karácsony előtt húszan érkeztek egy budapesti házibuliba, mindnyájan három oltással a karjukban. A következő három napban nyolc vendégnek lett pozitív a koronavírus-tesztje, köztük olyanoknak, akik egyszer már átestek a betegségen.

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a hasonló történetek, mutatva, milyen sebesen terjed az omikron, és mennyire hatékonyan képes átütni a védettséget.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.