Egykori kedvenc kultúrharcosa azzal ment neki Orbánnak, hogy Romániában jobban megbecsülik a tanárokat, mint itt

KULTÚRA
2022 január 11., 16:35
comments 9

Szakács Árpád nem is olyan régen még Orbán Viktor kedvenc kultúrharcosa voltpénzzel is támogatták és nívódíjjal is elismerték –, de azóta szembefordult a Fidesszel, nekiment a jobboldali holdudvarnak és a Majkával egyeztető Szijjártó Péternek is, nemrég pedig oltásellenes vezérszónokként a szélsőjobboldali Mi Hazánk mellett bukkant fel. (Korábban a Mi Hazánk szabadegyetemén is részt vett, egy zsidóviccel indított.)

photo_camera Fotó: Kárpátia Stúdió/Youtube

Szakács most az Erdély.ma főmunkatársaként a romániai és a magyarországi tanári fizetéseket hasonlította össze, és erre jutott:

„Egy magyarországi pedagógus szinte kétszer annyit dolgozik, mint egy romániai, sokkal kevesebb fizetésért. De ha egyelő az óraszámuk, akkor egy romániai tanár szinte kétszer annyit kereshet, mint egy magyarországi.

Láthatjuk: Magyarországon az anyagi megbecsülése azoknak, akikre gyermekeink jövőjét bízzuk, döbbenetes.”

Szakács Árpád a cikk végén Orbánnak is nekimegy:

„Magyarország előre megy, nem hátra! – nézzük, olvassuk, hallgatjuk »a piros lett a paradicsom, nem sárga« bulibárói szintre emelkedett miniszterelnöki propagandát.

Tényleg erre van az előre?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.