A momentumosok átragasztották a Márki-Zay Pétert minigyurcsányozó plakátokat

POLITIKA
2022 február 01., 18:41
comments 5

Néhány hete a fanatikusan kormánypárti és államilag feltőkésített CÖF-CÖKA-hoz tartozó Kövess Minket 2022 Kft. az Austin Powers – Aranyszerszám című James Bond-paródiából nyúlt képpel és videóval kezdte alázni Márki-Zay Pétert és Gyurcsány Ferencet.

Feri és MiniFeri
photo_camera Fotó: Urfi Péter / 444

A film jogait birtokló Warner Bros. nem kívánta kommentálni az esetet, a Momentum viszont igen: Gyurcsány helyére Vlagyimir Putyint, Márki-Zay helyére pedig Orbán Viktort ragasztották.

photo_camera Fotó: Momentum/Facebook

A magyar miniszterelnök moszkvai látogatására időzített akcióról azt írták: „Orbán évek óta Putyin egyik leghűbb követője, ezzel kiszolgáltatva neki Magyarországot. Orbán Viktor 2007-ben még úgy nyilatkozott, hogy nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék az oroszok, ma már az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül.”

Azt írták, „a kormánypropaganda által, az országot elárasztó plakátok közül néhányat kijavítottunk”, mert szerintük a magyarok „sajnos évek óta a Putyin showt nézik, sőt, sajnos a modern színházakhoz hasonlóan már nem csak nézők, de szereplői is”. „A főnök Putyin, a mini klón pedig Orbán Viktor” – írja az ellenzéki párt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.