A momentumosok átragasztották a Márki-Zay Pétert minigyurcsányozó plakátokat

POLITIKA
2022 február 1., 18:41
comments 5

Néhány hete a fanatikusan kormánypárti és államilag feltőkésített CÖF-CÖKA-hoz tartozó Kövess Minket 2022 Kft. az Austin Powers – Aranyszerszám című James Bond-paródiából nyúlt képpel és videóval kezdte alázni Márki-Zay Pétert és Gyurcsány Ferencet.

photo_camera Fotó: Urfi Péter / 444

A film jogait birtokló Warner Bros. nem kívánta kommentálni az esetet, a Momentum viszont igen: Gyurcsány helyére Vlagyimir Putyint, Márki-Zay helyére pedig Orbán Viktort ragasztották.

photo_camera Fotó: Momentum/Facebook

A magyar miniszterelnök moszkvai látogatására időzített akcióról azt írták: „Orbán évek óta Putyin egyik leghűbb követője, ezzel kiszolgáltatva neki Magyarországot. Orbán Viktor 2007-ben még úgy nyilatkozott, hogy nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék az oroszok, ma már az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül.”

Azt írták, „a kormánypropaganda által, az országot elárasztó plakátok közül néhányat kijavítottunk”, mert szerintük a magyarok „sajnos évek óta a Putyin showt nézik, sőt, sajnos a modern színházakhoz hasonlóan már nem csak nézők, de szereplői is”. „A főnök Putyin, a mini klón pedig Orbán Viktor” – írja az ellenzéki párt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt