Feltárták számláik titkait a haza napszámosai

POLITIKA
2022 február 01., 05:49

Éjfélig kellett leadniuk a politikusoknak a vagyonnyilatkozataikat, munkatársaink pedig reggelre végig is olvasták őket, és kiválogatták a legérdekesebbeket.

Orbán Viktor havi másfél milliót keres, ebből vett a héten lángost, puncsmignont, és még biztos mást is, csak arról nem rakott még ki videót. Tartozása már nincs, részletek itt olvashatók.

A kormánytagok bevallásai közül Rogán Antalé tűnik a legfurábbnak - nem vett semmit, és mégis szegényebb lett 205 millió forinttal. Hiába keresett 408 millió forintot a találmánya után (egy digitális aláírási módot talált fel többbed magával a miniszter).

Kiderült, hogy a köztársasági elnöknek készülő Novák Katalin havi 225 ezer forintért kiad egy lakást, hogy Gulyás Gergely még nyögi svájci frank alapú lakáshitelét. Varga Judit százmilliós tartozását rendezte tavaly óta, talán ennyit ért a Zsolnay étkészlet, ami eltűnt a bevallásából. Szijjártó Péter továbbra is adósa a szüleinek. További részletek a miniszterek vagyonáról itt olvashatók.

Dübörög a gazdasági élet a gazdasági bizottság fideszes elnöke, Bánki Erik körül. Tartozása már átlépte a félmilliárdot, a földbirtoka meg a 308 hektárt, a részletek itt vannak. Kollégája, a szintén fideszes képviselő Lázár János, szintén gyarapította a földbirtokát, és még könyvkiadásból is keresett majdnem 8 milliót.

Az ellenzék két igazán gazdag képviselője közül Gyurcsány Ferenc a saját pártját közel 50 millióval támogatta, és ezen felül még kölcsönt is adott a DK-nak. Megtehette, hiszen az értékpapírjai majd egymilliárdot érnek. Ungár Péter, az LMP titkára 5 millióval lett szegényebb tavaly óta.

Meg van-e még Pócs János IFA-ja? Milyen szobra van Tessely Zoltánnak? Milyen motort vett Kósa Lajos? Változott Kövér László anyagi helyzete? Egy-egy kattintásra van a választól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.