Márki-Zay Zelenszkijnek: „A kárpátaljai magyarság alapvető érdeke a független és demokratikus Ukrajna győzelme az agresszorral szemben”

háború
2022 március 02., 16:37
comments 2

Együttérzéséről, szolidaritásáról és teljes támogatásáról biztosítja Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt és Ukrajna polgárait abban a levélben, melyet Ukrajna budapesti nagykövetségén keresztül küldött ma neki.

photo_camera Márki-Zay Péter Fotó: botost/444.hu

Mint írja, az Egységben Magyarországért politikusai és aktivistái „mindent megtesznek, hogy Magyarország lakossága minél pontosabb képet kaphasson az Ukrajnában zajló hősies honvédelmi háborúról”, segítenek, tüntetnek és rendszeresen kiállnak a szabad, demokratikus és szuverén Ukrajna mellett.

Ezután pedig MZP rátér a külpolitikai elképzeléseire:

„Meggyőződésem, hogy a kárpátaljai magyarság alapvető érdeke a független és demokratikus Ukrajna győzelme az agresszorral szemben és büszkék vagyunk azokra a magyarokra, akik az ukrán hadsereg tagjaiként részt vesznek ebben a hősies küzdelemben.”

Márki-Zay szerint, ha a választók bizalmat szavaznak neki, akkor „az új magyar külpolitikában Közép-Európa kiemelt szerepet fog betölteni. Ebben az összefüggésben is minden segítséget és együttműködést meg kívánunk adni Ukrajnának, hogy mielőbb megtalálhassa stabil helyét és szerepét az euro-atlanti közösségben.” Ígérete szerint fenntartások nélkül támogatnák Ukrajna EU csatlakozását.

„Abban a reményben, hogy az orosz agresszió, ez az aljas indokból indított háború Ukrajna győzelmével és területi integritásának teljes visszanyerésével mihamarabb befejeződik, illetve a demokratikus magyar ellenzék új kormánya képviseletében Ukrajna helyreállításában és újjáépítésében is reszt vállalhatunk, országaink barátságának és együttműködésének egy új fejezetét közösen alakíthatjuk tovább” - írja az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.