Kövér László szerint ideje foglalkozni a tanári fizetésekkel

POLITIKA
2022 március 18., 06:20
comments 32

A tanárok béremelése is szóba került Kövér László házelnök és Nagy István agrárminiszter mosonmagyaróvári lakossági fórumán. A Telex szerint Kövér azt mondta, a kormány igyekszik mindenkinek emelni a bérét, de nem lehet egyszerre mindenkinek, és akik korábban megkapták, később azt érezhetik, hogy lemaradtak.

„Tehát ebben az értelemben természetesen egyetértünk a pedagógusok követeléseivel. Épp itt az ideje, és reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel” - mondta.

photo_camera Kövér László egy korábbi fórumon Fotó: botost/444.hu

Szerdán országszerte rengeteg iskolában sztrájkoltak a tanárok, miközben Budapesten pedagógushallgatók és iskolás diákok is tüntettek értük. Gulyás Gergely miniszter szerint a kormány jogosnak tartja a tanárok követeléseit, de köszönetet mondott azoknak a tanároknak, akik nem sztrájkolnak.

Hosszú út vezetett a sztrájkig: a szakszervezetek és a kormány több hónapos, eredménytelen tárgyalássorozatával indult, majd tartottak egy utólag jogellenessé nyilvánított figyelmeztető sztrájkot, két hétre rá pedig kijött a kormányrendelet, ami elvette a látható, érdemi sztrájk lehetőségét. Ennek hatására példátlan mozgalom indult, egy hónapon keresztül minden nap legalább egy iskolában megtagadták a munkát. (A sztrájkrendelet elleni tiltakozásképp több iskolában szerdán is a polgári engedetlenséget választották a sztrájk helyett.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.