Donald Tusk szerint Boris Johnson megsérti az ukránokat azzal, hogy a harcukat a Brexit-szavazáshoz hasonlítja

külföld
2022 március 20., 07:49
comments 11

Nem mindenki volt elragadtatva Boris Johnson szombati hasonlatától, melyben arról beszélt: a Brexit megmutatta, hogy a britek ugyanúgy szeretik a szabadságot, mint az oroszok ellen harcoló ukránok.

Donald Tusk és Boris Johnson az ENSZ-ben, 2019. szeptember 23-án.
photo_camera Donald Tusk és Boris Johnson az ENSZ-ben, 2019. szeptember 23-án. Fotó: DON EMMERT/AFP

Donald Tusk lengyel politikus, az Európai Tanács volt elnöke szerint Johnson kijelentése sértő az ukránokra nézve. Azzal kommentálta Twitteren a brit miniiszterelnök szavait, hogy „Még emlékszem Putyin és Trump lelkesedésére a referendum után. Boris, a szavaid megsérti az ukránokat, a briteket és a józan észt.”

link Forrás

Tusk korábban már többször kritizálta az oroszbarát EU-s politikusokat, és azt írta, a nyugatot „deputyinizálni” kell. Március 15-én az ellenzéki ünnepség vendége volt, ahol azt mondta, az ukránoknak most a demokráciáért fegyverrel kell harcolniuk, „a mi harcunk pedig” fegyver helyett szavazólappal folyik. Szerinte Európának és az ukrán népnek is nagyon fontos, hogy ki nyer április 3-án Magyarországon. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.