Donald Tusk szerint Boris Johnson megsérti az ukránokat azzal, hogy a harcukat a Brexit-szavazáshoz hasonlítja

külföld
2022 március 20., 07:49
comments 11

Nem mindenki volt elragadtatva Boris Johnson szombati hasonlatától, melyben arról beszélt: a Brexit megmutatta, hogy a britek ugyanúgy szeretik a szabadságot, mint az oroszok ellen harcoló ukránok.

photo_camera Donald Tusk és Boris Johnson az ENSZ-ben, 2019. szeptember 23-án. Fotó: DON EMMERT/AFP

Donald Tusk lengyel politikus, az Európai Tanács volt elnöke szerint Johnson kijelentése sértő az ukránokra nézve. Azzal kommentálta Twitteren a brit miniiszterelnök szavait, hogy „Még emlékszem Putyin és Trump lelkesedésére a referendum után. Boris, a szavaid megsérti az ukránokat, a briteket és a józan észt.”

Tusk korábban már többször kritizálta az oroszbarát EU-s politikusokat, és azt írta, a nyugatot „deputyinizálni” kell. Március 15-én az ellenzéki ünnepség vendége volt, ahol azt mondta, az ukránoknak most a demokráciáért fegyverrel kell harcolniuk, „a mi harcunk pedig” fegyver helyett szavazólappal folyik. Szerinte Európának és az ukrán népnek is nagyon fontos, hogy ki nyer április 3-án Magyarországon. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt