Döbbenet: ahol a Fidesz kénytelen egyeztetni, ott nem épít bazi nagy házakat a parkba

publicisztika
2022 március 29., 16:17
comments 5

Ma, kedden hirdették ki a Városmajor áttervezésére kiírt tájépítészeti tervpályázat eredményét. Előre rettegtem, milyen kínos lesz a hogyhogy nem, a választások elé öt nappal időzített esemény, aminek az egyik házigazdája a Városmajort körülvevő választókörzet fideszes jelöltje – Fürjes Balázs –, a bírálóbizottságnak pedig sokak mellett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is tagja.

A tájékoztató ehhez képest kicsit sem volt kínos ilyen értelemben. A Fidesz neve garantáltan egyszer sem hangzott el, a „kormány” szóra sem igazán emlékszem. Fürjes egyszer engedte el magát, de akkor is csak annyit mondott, hogy ha a választók is úgy gondolják nemsokára, akkor a fideszes Schneller Domonkossal együtt folytathatják a munkát. Ez kellemetlen volt ugyan, de csak 3-4 másodpercig tartott.

Ennek az volt az egyik fontos oka, hogy ez nem tisztán kormányzati vállalkozás, hanem a kormányzati BFK, a fideszes hegyvidéki önkormányzat és az ellenzéki Főváros közös projektje. Az eseményen megjelenő és beszélő, előtte a bírálóbizottságban is ott ülő két városházi vezető, Erő Zoltán főépítész és Bardóczi Sándor főtájépítész végképp nem aktuálpolitizáltak, csak magáról a témáról beszéltek.

De láttuk már a gyakorlatban, hogy a Fideszt annyira nem feltétlenül szokta zavarba hozni, ha kooperálnia kéne a Fővárossal egy közpark átalakításának ügyében.

A Városliget-párhuzam nem önmagában az eredményt bejelentő sajtóesemény megtévesztően együttműködő-nyájas-nyugatias hangulata miatt ugrott be azonnal. Hanem a pályázati eredmény tartalma alapján is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.