Döbbenet: ahol a Fidesz kénytelen egyeztetni, ott nem épít bazi nagy házakat a parkba

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 29., kedd 16:17
5

Ma, kedden hirdették ki a Városmajor áttervezésére kiírt tájépítészeti tervpályázat eredményét. Előre rettegtem, milyen kínos lesz a hogyhogy nem, a választások elé öt nappal időzített esemény, aminek az egyik házigazdája a Városmajort körülvevő választókörzet fideszes jelöltje – Fürjes Balázs –, a bírálóbizottságnak pedig sokak mellett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is tagja.

A tájékoztató ehhez képest kicsit sem volt kínos ilyen értelemben. A Fidesz neve garantáltan egyszer sem hangzott el, a „kormány” szóra sem igazán emlékszem. Fürjes egyszer engedte el magát, de akkor is csak annyit mondott, hogy ha a választók is úgy gondolják nemsokára, akkor a fideszes Schneller Domonkossal együtt folytathatják a munkát. Ez kellemetlen volt ugyan, de csak 3-4 másodpercig tartott.

Ennek az volt az egyik fontos oka, hogy ez nem tisztán kormányzati vállalkozás, hanem a kormányzati BFK, a fideszes hegyvidéki önkormányzat és az ellenzéki Főváros közös projektje. Az eseményen megjelenő és beszélő, előtte a bírálóbizottságban is ott ülő két városházi vezető, Erő Zoltán főépítész és Bardóczi Sándor főtájépítész végképp nem aktuálpolitizáltak, csak magáról a témáról beszéltek.

De láttuk már a gyakorlatban, hogy a Fideszt annyira nem feltétlenül szokta zavarba hozni, ha kooperálnia kéne a Fővárossal egy közpark átalakításának ügyében.

A Városliget-párhuzam nem önmagában az eredményt bejelentő sajtóesemény megtévesztően együttműködő-nyájas-nyugatias hangulata miatt ugrott be azonnal. Hanem a pályázati eredmény tartalma alapján is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt