184 ezer levélszavazat érkezett már be

választás 2022
2022 április 01., 08:28
comments 6

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező 456 ezer választópolgár közül 184 ezren már leadtak levélszavazatot a Nemzeti Választási Iroda (NVI) pénteki adatai szerint.

Az NVI pénteki adatai szerint már csaknem 184 ezer levélszavazatot leadtak a választópolgárok: 33 600-at közvetlenül, levélben juttattak el az NVI-hez, több mint 150 ezret pedig a külképviseleteken adtak le. Az NVI hétfőtől ellenőrzi a beérkezett levélszavazatok választót azonosító nyilatkozatait. Az NVI nem teszi közzé, hány azonosító nyilatkozatot ellenőrzött, csak azt, hogy eddig 86 655 érvényes szavazási iratot találtak. Szerbiából több mint 38,5 ezer, Romániából csaknem 18 ezer érvényes szavazási irat érkezett már vissza az NVI-hez.

link Forrás

Az elmúlt napokban ismertté vált esetek után (a Vajdaságban pártaktivisták által kézbesített, Erdélyben pedig elégetett borítékok miatt ((amiket a Fidesz szerint a baloldal gyújtott fel)) az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter csütörtökön az összes határon túli levélszavazat megsemmisítését kérte. Pénteken pedig olyan történetekről számoltunk be, amikor nem a határon túli magyarlakta területeken, hanem más külföldi országban élő olvasóink voltak képtelenek leadni levélszavazataikat bürokratikus akadályok miatt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.