Az orosz tévében már arról beszélnek, hogy ha Putyin mindenkit elpusztít atomháborúval, készek meghalni

háború
2022 április 28., 13:49
comments 66

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán vészjóslóan arra figyelmeztetett, hogy ha bármely ország beavatkozik Ukrajnában, Oroszország „olyan eszközökkel fog válaszolni… amikkel senki más nem dicsekedhet, és ha kell, használni fogjuk őket”.

A Daily Beast arról írt, hogy az elmúlt napokban az orosz állami média ugyanezt a retorikát alkalmazta, és a közönséget olyan megrázó kijelentésekkel bombázta, hogy közeleg a III. világháború. Minden nagyobb csatorna egy elkerülhetetlen, soha nem látott eszkaláció gondolatát hirdeti Oroszország ukrajnai inváziójával kapcsolatban, amit a kollektív Nyugatnak a Kreml elleni háborújaként mutat be.

A hazafias oroszokat most azzal a gondolattal táplálják, hogy a legrosszabb eredmény is jó, mert a hazáért meghalók a paradicsomba mennek.

A Nyugat a kollektív Hitler

A 60 perc keddi adásában Vlagyimir Avatkov, a Külügyminisztérium orosz diplomáciai akadémiájának munkatársa orwelli perspektívát mutatott be az aktuális eseményekről: „Ami most történik, az nem Ukrajnáról szól, hanem a jövő világrendjéről, amiben nincs helye a hegemóniának, és ahol Oroszországot nem lehet elszigetelni.”

A műsorvezető Olga Szkabejeva úgy jellemezte a németországi csúcstalálkozót, amin Ukrajna védelmi képességeinek növeléséről beszéltek, hogy ez valóban „a III. világháború, már nem csak egy különleges hadművelet, 40 ország ellenünk van. Háborút hirdettek.” Mihail Markelov politológus az orosz agresszió globális ellenfeleit megtestesült gonoszként ábrázolva kijelentette: „A 40 különböző ország képviselői a mai kollektív Hitler.”

Egyszer mind meghalunk

Később, ugyanazon a napon, az Est Vlagyimir Szolovjovval című műsorban Vlagyimir Szolovjov műsorvezető panaszkodott amiatt, hogy a Nyugat nem hajlandó figyelembe venni a Kreml figyelmeztetéseit. Azt mondta: „Ha úgy döntenek, hogy támogatják Ukrajnát – annak ellenére, hogy Szergej Lavrov azt mondta nekik, hogy ez a III. világháborúhoz vezethet –, semmi sem állíthatja meg őket. Úgy döntöttek, nagyban játszanak… Ezek erkölcstelen szemetek.” Margarita Szimonjan, az RT vezetője hozzátette: „Személy szerint úgy gondolom, hogy a legreálisabb út a III. világháború útja, ami azon alapul, hogy ismerjük magunkat és vezetőnket, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint, tudjuk, hogyan működik itt minden, lehetetlen – nincs esély rá –, hogy feladjuk.”

Szimonjan szerint az az elképzelés, „hogy minden atomcsapással fog végződni, számomra valószínűbb, mint a másik kimenetel. Ez egyrészt rémisztő, másrészt tudjuk, hogy ez az, ami.”

Mire Szolovjov: „De mi a mennybe jutunk, míg ők egyszerűen meg fognak dögleni.” Szimonjan azzal vigasztalta a közönséget, hogy hozzátette: „Egyszer mindannyian meghalunk.”

link Forrás

Amikor a beszélgetés a nyugati fegyverszállításokról Ukrajnába és az orosz területen történt tűzesetek és robbanások sorozatára terelődött, Szolovjov azon töprengett: „Mi akadályoz bennünket abban, hogy lecsapjunk az Egyesült Királyság területére, és azokat a logisztikai központokat célozzuk meg, ahonnan ezeket a fegyvereket küldik?”

Andrej Szidorov, a Moszkvai Állami Egyetem világpolitikai részlegének dékánhelyettese visszautasította, szerinte ahelyett, hogy az Egyesült Királyságot támadná, Oroszországnak az igazi ötletgazdát, Amerikát kell célba vennie. „Ha úgy döntünk, hogy lecsapunk az Egyesült Királyságra, akkor inkább az Egyesült Államokat kell támadnunk… A végső döntéseket nem Londonban hozzák meg, hanem Washingtonban. Ha meg akarjuk találni a Nyugat igazi középpontját, akkor Washingtont kell támadnunk” – mondta.

Annak bizarr kísérleteként, hogy enyhítse Oroszország zord helyzetének hatásait, Dmitrij Kulikov állami tévéműsor-vezető és médiaszemélyiség azt mondta a közönségnek, hogy a háború néha „elkerülhetetlen”. „Ez egy nagy háború. A Nyugat ellenünk hirdette ki. Különféle, korábban sosem látott módszerekkel vívják, de még soha nem volt ennyi atomfegyver a világon” – mondta. „Ez az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti ezt a háborút az összes többitől. Ez egy történelmi esemény, amit megszoktunk. Legyünk méltók elődeinkhez, mindenkihez, aki ezt átélte. Miből gondoltuk, hogy a mi életünknek jobbnak kell lennie, mint a nagyszüleinké? Miért szabadulhatnánk meg történelmi küldetésünktől?”

Szolovjov kérdésére, hogy meddig kész elmenni a Nyugat, Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta: „Amennyire engedik nekik. Ha nem állítják meg őket, a végsőkig elmennek.”

A 60 perc című műsorban Jurij Knutov nyugalmazott ezredes azt mondta, évek óta figyeli az amerikai vezetés megközelítését, és szerinte ők valamiért azt hiszik, hogy Oroszországot meg lehet fojtani, amíg fel nem adja, „és Oroszország soha nem fog reagálni, és soha nem fogja használni nukleáris fegyvereit vagy nukleáris potenciálját”. „Ők maguk teremtik azt a helyzetet, amikor veszély fenyegeti nemzetünk létét, és a katonai doktrínánk előírja, hogy jogunk van nukleáris fegyverek használatára” – mondta.

A műsorban többször is megjelentek a képernyőn halott ukrán katonákat ábrázoló közeli fényképek. Knutov dicsérte a produkciós választást. „Látjuk, hogy az ukrán földet elárasztják ukrán katonák és nemzeti gárdisták holttestei… a médiánknak többet kell mutatnia erről.”

Mi értelme a világnak Oroszország nélkül?

Már a háború február végi elindítása után, miután Putyin készültségbe helyezte az atomfegyvereket, az egyik főbb propagandista feltette a kérdést az orosz állami tévében, hogy: „Mi értelme van a világnak, ha Oroszország nincs benne?”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.