Az Orbán-kormánnyal és -holdudvarral ápolt baráti, üzleti viszony sem segített a szügyig eladósodott Tungsramon

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 április 29., 17:40
comments 4

Jörg Bauer elnök-vezérigazgató kiváló politikai kapcsolatai ellenére került olyan helyzetbe a Tungsram, hogy április 27-én a tulajdonos bejelentette:

  • 1600 főt leépítenek, az elbocsátások az év végéig lezajlanak;
  • teljesen megszűnik a hagyományos izzók gyártása;
  • a nagykanizsai üveggyárat végérvényesen bezárták.

A rossz hírek közlésével Jörg Bauer illedelmesen kivárta az április 3-i országgyűlési választásokat. Az elbocsátások nemcsak budapesti (újpesti), hanem vidéki helyszíneket (Nagykanizsa, Kisvárda, Hajdúböszörmény, Zalaegerszeg) is érintenek ugyanis. A közel négyezer dolgozót foglalkoztató Tungsram és az Orbán-kormány 2019 januárjában stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amely például kimondja:

„A megállapodás vonatkozásában a felek esetleges vitáikat a barátilag elvárható, tárgyalásos úton rendezik.”

Csatlakozz a Körhöz még a tavalyi árakon!

Minden drágul, hamarosan a 444 is. Legyél most az előfizetőnk még a tavalyi áron!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.