Sportra is jóval többet különített el a kormány a jövő évi költségvetésben az ideinél

POLITIKA
2022 június 7., 14:55
comments 3

Keressük a beígért spórolás nyomait a jövő évi költségvetésben, egyelőre nem találtuk a minisztériumoknál, pláne nem Rogán Antalnál, de Novák Katalin munkáját is jelentősen megugró bérkerettel és működési költséggel támogatja majd a Köztársasági Elnöki Hivatal.

És a sport sem az a terület, ahol visszanyírná a működési költségeket a kormány. A terület átkerült a megszűnő Emmitől a Honvédelmi Minisztériumhoz, de a költségvetési tételek megnevezése maradt.

Ez alapján amire az idei költségvetésben 93 milliárd forint volt megcímkézve, arra jövőre jóval több, 137 milliárd forint jut.

Ami körvonalazódni látszik: minden idők legnagyobb áfabevételeiből, különadókból és bizonytalan uniós pénzekből fedezné kiadásait az Orbán-kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt