Kamu extasy tabletták terjednek Angliában a Brexit miatt

június 8., szerda 12:20
1

Az Egyesült Királyságban arra figyelmeztették a fesztiválozókat, hogy az MDMA-ként eladott tabletták fele hamisított. Kriminológusok és vegyészek szerint a tavalyi angliai fesztiválokon extasyként eladott tabletták közel fele nem azt tartalmazza, amit kellene.

Fotó: OLIVER BERG/dpa Picture-Alliance via AFP

Szakértők arra jutottak, hogy a bulizni vágyók által megvásárolt ekik nagy része katinonokat, egy új pszichoaktív anyagot (NPS) és koffeint tartalmazott. Ezek miatt a felhasználók pánikról, pszichózisról és hosszan tartó álmatlanságról számoltak be. Emiatt arra figyelmeztették a bulizókat, hogy mivel a Brexit hatása továbbra is érezhető a legális és az illegális piacokon is, a fesztiválokon idén is terjedhet a hamisított extasy, ami veszélyes lehet. A The Loop, egy drogellenőrző jótékonysági szervezet, tavaly nyáron egy mobil laboratóriummal járta az angliai zenei fesztiválokat, és több száz olyan tablettát vizsgáltak be, amelyeket MDMA-ként árultak. Ezek 45 százaléka állt katoninokból és koffeinből. 2019-ben egy hasonló vizsgálat során a bevizsgált tablettáknak mindössze a 7 százaléka nem tartalmazott MDMA-t. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt