Eltörte a sakkrobot a hétéves ellenfele ujját

baleset
2022 július 24., 18:47
comments 22

A kisfiú nem tartotta be a szabályokat, amikor túl hamar lépett a bábujával - kommentálta az Orosz Sakkszövetség alelnöke, Szergej Szmagin a hírt, hogy egy moszkvai bemutatón pár napja a szimultánt adó sakkrobot bábunak nézte ellenfele ujját és megragadta. A fiú, akit négy felnőtt tudott csak kiszabadítani a robotkéz szorításából, miután ellátták, visszaült és lejátszotta a meccset.

A fiú a beszámolók szerint az egyik legjobb 9 év alatti orosz sakkozó. A szülei nem elégedtek meg a szervezők magyarázatával, miszerint szoftverhiba okozta a balesetet, és hogy a robot korábban sosem támadt emberre, és feljelentést tettek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.