1 milliárdot akart venni Orbán, egyelőre 52 millió lett belőle

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 14., vasárnap 5:04
39

Szombaton délben Menczer Tamás, külügyi államtitár elégedetten tájékoztatta a lakosságot, hogy Oroszország péntek óta több gázt ad el Magyarországnak, mint addig.

Bejelentése szerint augusztus végéig napi 2,6 millió köbméterrel érkezik több földgáz Szerbia felől, mint amennyi a hosszú távú, tavaly október óta érvényes szerződésben szerepel. Ez 20 napnyi plusz szállítást jelent, vagyis összesen 52 millió köbmétert. Az államtitkár azt írta, a szeptemberi folytatásról még tárgyalnak (vagy ahogy ő fogalmazott, „már zajlanak az egyeztetések”).

52 millió köbméter egy átlagos, nem kirívóan hideg téli napon fogy el Magyarországon.

Ahogy arra Menczer államtitkár is utalt a mostani bejelentésében, Szijjártó Péter gázt venni ment Moszkvába júliusban, és az akkor indított tárgyalások nyomán sikerült megszerezni az 52 millió köbmétert. Egyelőre tehát ennyi jött ki az útból, ahol egy NATO-tagállam diplomáciai vezetőjeként asszisztált ahhoz, hogy orosz kollégája elmondhassa, az ukránok a saját embereiket lövik le, hogy aztán az oroszokra foghassák a haláleseteket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt