1 milliárdot akart venni Orbán, egyelőre 52 millió lett belőle

gazdaság
2022 augusztus 14., 05:04

Szombaton délben Menczer Tamás, külügyi államtitár elégedetten tájékoztatta a lakosságot, hogy Oroszország péntek óta több gázt ad el Magyarországnak, mint addig.

Bejelentése szerint augusztus végéig napi 2,6 millió köbméterrel érkezik több földgáz Szerbia felől, mint amennyi a hosszú távú, tavaly október óta érvényes szerződésben szerepel. Ez 20 napnyi plusz szállítást jelent, vagyis összesen 52 millió köbmétert. Az államtitkár azt írta, a szeptemberi folytatásról még tárgyalnak (vagy ahogy ő fogalmazott, „már zajlanak az egyeztetések”).

52 millió köbméter egy átlagos, nem kirívóan hideg téli napon fogy el Magyarországon.

Ahogy arra Menczer államtitkár is utalt a mostani bejelentésében, Szijjártó Péter gázt venni ment Moszkvába júliusban, és az akkor indított tárgyalások nyomán sikerült megszerezni az 52 millió köbmétert. Egyelőre tehát ennyi jött ki az útból, ahol egy NATO-tagállam diplomáciai vezetőjeként asszisztált ahhoz, hogy orosz kollégája elmondhassa, az ukránok a saját embereiket lövik le, hogy aztán az oroszokra foghassák a haláleseteket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.