Henry Kissinger: Azok után, amit Oroszország művelt, Ukrajnát így vagy úgy, de a NATO tagjaként kell kezelni

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 15., hétfő 13:54
16

Henry Kissinger megjelentette a 19. könyvét Leadership: Six Studies in World Strategy (Vezetés: Hat tanulmány a világstratégiában) címmel, amiben az egykori, hírhedt amerikai külügyminiszter a második világháború utáni hat különböző vezető (Konrad Adenauer, Charles de Gaulle, Richard Nixon, Anvar Szadat, Li Kuang-jao és Margaret Thatcher) politikáját hasonlítja össze.

Henry Kissinger, a nemzetközi diplomácia egyik legnagyobb, sokat bírált szaktekintélye beszédet mond, miután a karrieréért kitüntették a Pentagonban 2016. május 9-én. Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Nixon és Ford külügyminisztere szerint mind a hat figurát az általa „második harmincéves háborúnak” nevezett, 1914 és 1945 közötti időszak formálta, és ez kihatott a 20. század második felének politikájára is. A már 99 éves Kissinger a Wall Street Journalnak azt mondta, szerinte ez a tapasztalat a vezető két archetípusát egyesítette: az államférfi előrelátó pragmatizmusát és a próféta látnoki merészségét.

Különböző értékek melletti egyensúly

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt