Henry Kissinger: Azok után, amit Oroszország művelt, Ukrajnát így vagy úgy, de a NATO tagjaként kell kezelni

háború
2022 augusztus 15., 15:54

Henry Kissinger megjelentette a 19. könyvét Leadership: Six Studies in World Strategy (Vezetés: Hat tanulmány a világstratégiában) címmel, amiben az egykori, hírhedt amerikai külügyminiszter a második világháború utáni hat különböző vezető (Konrad Adenauer, Charles de Gaulle, Richard Nixon, Anvar Szadat, Li Kuang-jao és Margaret Thatcher) politikáját hasonlítja össze.

Henry Kissinger beszédet mond, miután a diplomáciai karrieréért kitüntetik a Pentagonban 2016. május 9-én.
photo_camera Henry Kissinger, a nemzetközi diplomácia egyik legnagyobb, sokat bírált szaktekintélye beszédet mond, miután a karrieréért kitüntették a Pentagonban 2016. május 9-én. Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Nixon és Ford külügyminisztere szerint mind a hat figurát az általa „második harmincéves háborúnak” nevezett, 1914 és 1945 közötti időszak formálta, és ez kihatott a 20. század második felének politikájára is. A már 99 éves Kissinger a Wall Street Journalnak azt mondta, szerinte ez a tapasztalat a vezető két archetípusát egyesítette: az államférfi előrelátó pragmatizmusát és a próféta látnoki merészségét.

Különböző értékek melletti egyensúly

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.