Hozzájárult a Versenyhivatal, Jászai Gellért érdekkörébe kerülhet a Krisztina Plaza

üzlet
2022 augusztus 23., 13:45
comments 1

Megérkezett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélye, így megvásárolhatja a Repro I. Property Zrt. a Krisztina Plaza Kft. 74 százalékát.

A vételi szándékról a hvg.hu számolt be korábban, azzal együtt, hogy a Repro I. Propertyt tavasszal alapította a Repro I. Magántőkealap, amelyet Jászai Gellért cége, az iKON kezel, de a befektetési jegyek végső tulajdonosa nem ismert.

Jászai Gellért, a 4iG igazgatósági elnöke
photo_camera Jászai Gellért, 4iG, igazgatósági elnöke Fotó: 4iG Nyrt. / Facebook

A Krisztina Plaza egy budai irodaházat takar, ami a Déli pályaudvar mellett található. A cég árbevétele 2021-ben 1,4 milliárd forint volt,

Jászai Gellért a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt és állami hátszéllel felfuttatott 4iG vezetője, amely most az állammal közösen vásárolja meg a Vodafone Magyarországot. Ezzel nem pusztán állami mobilcég jön létre, Orbán Viktor saját maga köré építi az új magyar távközlési óriást, írtuk elemzésünkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.